Alcatraz

Alcatraz
Een bezoek aan Alcatraz

We naderen stilaan het einde van een leerrijke, maar vermoeiende reis naar San Francisco. Gisteren stond er een bezoek gepland aan de zwaarst beveiligde gevangenis van de jaren ’30- ’60: Alcatraz. De studenten kregen een rondleiding op het eiland en in de gevangenis. Namiddag waren de studenten uitgenodigd bij het ingenieursbureau Stantec.

Op vrijdagochtend gaan onze reizigers langs in de California Academy of Science. Namiddag sluiten ze de week af met een ervaring om nooit te vergeten: een helikoptervlucht over de baai van San Francisco. ‘s Avond voorzien we nog een leuke afsluiter in ‘The Viewlounge’ met een panoramisch zicht over deze mooie stad.

In the street of San Francisco

In the street of San Francisco

De studenten en FEBE-begeleiders Stef en Bart hebben er een mooie fietstocht opzitten naar het vissersdorpje Sausalito. Oorspronkelijk was het de bedoeling om namiddag enkele prefab gebouwen te bezoeken met de fiets. Ze hebben dit ‘met de fiets’ idee helaas achterwegen moeten laten en zijn te voet op verkenning gegaan. De straten in het centrum van San Francisco zijn vaak te steil om de fiets te beklimmen.

Op dinsdag 9/4 brengen ze een bezoek aan Clark Pacific, het eerste bedrijfsbezoek van de reis. Namiddag wordt het lekker ontspannen met een wijntje tussen de boomgaarden in de Napa Valley.

De foto’s van de afgelopen twee dagen zijn terug te vinden onder ‘Fotogalerij 2019’.

Hello, San Francisco!

Hello, San Francisco!

De 8 winnende studenten van onze wedstrijd ‘Haal meer uit Beton’ zijn goed aangekomen in San Francisco!

Na een superlange reis met een tussenstop in Washington, is de groep eindelijk geland in San Fran.

Ze kunnen nu beginnen aan een 8 dagen lange ontdekkingsreis.

Op het programma van vandaag, maandag, staat een fietstocht gepland waarin ze de Golden Gate Bridge oversteken naar het mooie Sausalito. Namiddag fietsen ze langs de meest gekende en indrukwekkende prefab beton gebouwen van de stad. ‘s Avonds gaan de studenten supporteren voor de baseballmatch tussen de San Francisco Giants en de San Diego Padres.

We posten weldra de eerste foto’s!